150 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
1½ dl kesella 10%
Hallonsås:
150 g hallon
½ dl socker
Nötflarn:
100 g hasselnötter
1 dl strösocker
1 msk lönnsirap
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk
Gör så här:
Mixa hallon och socker. Sila bort hallonkärnorna så såsen blir len och fin. Skeda över i glasen och låt stå kallt ca 30 min.
Dekorera gärna med färska hallon, citronmeliss och nötflarn innan servering.
Nötflarn:
Sätt ugnen på 200°. Hacka hasselnötterna. Blanda nötter, socker, honung och smör i en kastrull, låt smälta. Tillsätt mjöl och mjölk. Låt puttra ca 1 minut. Fördela teskedsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg.
Kommentarer:
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar