tisdag 14 maj 2013

Hallondröm med nötflarn

Ingredienser:
Chokladröra:
150 g vit choklad
1½ dl vispgrädde
1½ dl kesella 10%

Hallonsås:
150 g hallon
½ dl socker

Nötflarn:
100 g hasselnötter
1 dl strösocker
1 msk lönnsirap
100 g smör
2 msk vetemjöl
1 msk mjölk


Gör så här:
Smält choklad över vattenbad, låt svalna. Vispa grädden lätt, ska vara rätt lös! Rör först ner kesellan och vänd sedan ner grädden i chokladen. Portionera ut i 6 st glas.
Mixa hallon och socker. Sila bort hallonkärnorna så såsen blir len och fin. Skeda över i glasen och låt stå kallt ca 30 min.
Dekorera gärna med färska hallon, citronmeliss och nötflarn innan servering.

Nötflarn:
Sätt ugnen på 200°. Hacka hasselnötterna. Blanda nötter, socker, honung och smör i en kastrull, låt smälta. Tillsätt mjöl och mjölk. Låt puttra ca 1 minut. Fördela teskedsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 5-6 minuter tills flarnen fått fin färg.


Kommentarer:
Vi dekorerade med några färska hallon och nötflarn. Superenkelt, supergott - bara super, helt enkelt! Går utmärkt att dela på fyra personer - beror på hur mätt man är innan :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar