lördag 28 april 2012

Vaniljsås de lux

Ingredienser:
1 mjuk vaniljstång
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
3 äggulor
2 msk florsocker

Gör så här:
Öppna vaniljstången på längden med en vass kniv.
Skrapa ur fröna och lägg dem och stången i en kastrull.
Häll på 1 dl vispgrädde och vatten. Sjud 10 minuter och låt kallna.
Ta upp vaniljstången. Vispa upp äggulorna med florsockret. Koka upp gräddvattnet.
Sänk värmen kraftigt och häll i gulorna under kraftig vispning.
Vispa såsen tills den tjocknar över svag värme.
Ställ såsen i kallt vattenbad och rör i den tills den kallnat.
Vispa 2 dl grädde så tjock som du vill ha såsen. Rör ned den i vaniljsåsen.

Kommentarer:
Supergod vaniljsås - the real stuff!

Källa: Per Morberg, recept.nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar